dilluns, 25 de maig del 2015

11. Conclusions

De tots els punt tractats es poden obtenir varies conclusions.


- Primer de tot, sorprèn la gràfica d'emissions des de 1751 fins a l'actualitat. Es produeix un enorme increment d'emissions a partir de 1870 i no és fins el 1988 que no es comença a parlar seriosament sobre el tema.


- És interessant comentar també la ineficàcia del Plans Nacionals Ambientals a Espanya, i la complexitat de la interpretació de les dades que es presenten en els informes. Kyoto deixa molt clar uns números, i sorprenentment Espanya els modifica fins arribar a uns nombres molt més elevats.

- A partir de l'any 2008, es veu una davallada de les emissions a Espanya i Catalunya, clarament relacionades amb la crisi econòmica. El dubte és saber que si quan l'economia es recuperi, l'emissió de gasos es mantindrà.


- Els materials de la construcció, en concret el ciment, l'acer i la ceràmica són altament contaminants tant per la reacció química que pateixen, com pel procés d'altes temperatures que comporta la utilització de gran quantitat de combustibles fòssils.

Per a la fabricació d'aquests materials es necessiten temperatures de fins a 1500º C.

Crec que amb l'ús intens que tenen aquests materials, les investigacions haurien d'haver millorar en el tema de les emissions de CO2 per la combustió.

S'haurien de potenciar materials més ecològics que no necessitessin la combustió de materials fòssils.


- Els programes de càlcul mediambiental arriben tard. Arquitectes del sector de les estructures, m'han comunicat que el dia d'ahir, 3 de juny de 2015 el programa CYPE que és el més utilitzat en Espanya i Sud-Amèrica, ha començat ara a posar en marxa el mòdul mediambiental. Igualment tots el programes d'eficiència energètica per l'optimització de les instal·lacions i l'edifici són de molt complexa aplicació.


- Com usuaris sorprèn que petites instal·lacions fotovoltaiques domèstiques, estiguin penalitzades si es genera amés electricitat de la que es consumeix.


- En quan als segells de qualitat, tampoc hi ha cap unificació i la informació que ens poden aportar és confusa i enrevessada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada